dissabte, 9 d’agost del 2008

Baralla de deu cartes

Això és la Puresa, la Rialla, l'Energia, la Raó, la Sorpresa, la Tranquil·litat, l'Afecte, la Independència, l'Humor i la Llibertat. Que ben barrejades sempre acaben sortint la Puresa i la Rialla juntes, seguides a dos passos de la Raó i l'Energia, que s'entenen amb la Llibertat i l'Afecte, que són fermes amigues de la Tranquil·litat i l'Humor, mentre la Sorpresa ho vetlla tot i la Independència dóna empenta a cadascú.


Una Independència amb carícies a doll, una Sorpresa de mirada clara i sortides estrambòtiques, un Humor amb dots de marassa, una Tranquil·litat pràctica i somiadora a la vegada, un Afecte indecís sense condicions, una Llibertat miop i contra els prejudicis, una Energia bohèmia amb memòria fotogràfica, una Raó observadora, una Rialla de pallasso encomanadissa i una Puresa innocent.

Unes mans barregen altra vegada les cartes i juguen amb el destí. Remenen, tallen i remenen. I de cop, paf! Les cartes cauen escampades per terra, lluny les unes de les altres. Algunes més a prop, d'altres menys. I és igual, allà es queden. Ningú les recull. Quines mans han de venir ara?

1 comentari:

Jordi Català ha dit...

Una bona combinació pels passats, presents, i futurs, que ho sàpigues.
Que espero que les cartes caiguin com a bessones, ben properes.
Que hem format una baralla que no perd contra el món.